Ankara’daki kurban pazarlarında yoğunluk başladı

Kurban Bayramı'na sayılı günler kala Ankaralılar kurban pazarlarına akın etti.

16 Haziran Pazar günü Kurban Bayramı başlayacak. Ankara'da, Kurban Bayramı'na yönelik hazırlıklar devam ederken, pazar yerine gelen vatandaşların oluşturduğu yoğunluk, havadan

görüntülendi.

"Fiyatlar Dengeye Oturdu"

Fiyatların makul seviyede olduğunu belirten müşteri Ali Çankaya, “Şu anda fiyatlar makul seviyede. Bir ay öncesine göre fiyatlarda bir gevşeme yaşandı. Evlerde kesim yapılmaması sebebiyle hayvanlar çiftliklerde satılıyor. Bu nedenle çiftliklerde de hayvan stoğu tükendi.

Çubuk pazarı, İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük hayvan pazarlarından biridir. Pazarımız bereketlidir, şükürler olsun. Bir kurbanlık aldım, 85 bin liraya mal oldu. Allah kabul etsin.” şeklinde konuştu.

"Bayram Süresince Pazar Açık Kalacak"

Çubuk Belediyesi Veteriner Hekimi Yalçın Bekir Kılınç, hijyen önlemlerinin alındığını belirterek, “Hayvanların giriş ve çıkışlarında, yol kontrollerinde sağlık raporları, pasaportlar ve gerekli belgeler kontrol ediliyor. Kurbanlık alacak vatandaşlarımız, Tarım Bakanlığı'nın kurduğu bir site üzerinden kurban küpelerini sorgulayabilirler.

Kurban hareketliliği devam ediyor, pazarlık yoğunluğu sürüyor. Bayram boyunca pazarımız hafta içi de, bayramın tamamı boyunca da açık olacak.” açıklamasında bulundu.

Ankara Haberleri