Ankara'da Su Sporları Yapılır Mı Demeyin! Buraya Muhakkak Gidin

Her ne kadar iç Anadolu kalsa da Ankara'da da aktif olarak dalış yapabileceğiniz bir yer var.

Ankara'nın aslında sadece bir memur veya öğrenci şehri olmadığını gösteren birçok doğal güzelliği bulunmaktadır. Denize sahip olmamasına rağmen, kayak ve dalış gibi aktiviteleriyle dikkat çeker. İşte size Antalya'nın güzelliklerini aratmayacak bir yer: Başkent Ankara.

Ankara, sadece tarihi ve kültürel zenginlikleriyle değil, aynı zamanda doğal güzellikleriyle de ön plana çıkar. Şehirde bulunan barajlar, göller ve ormanlar, tatil yapmak isteyenler veya doğanın tadını çıkarmak isteyenler için ideal seçenekler sunar. Bu alanlar aynı zamanda su sporlarıyla ilgilenenler için de harika bir tercih sunar.

Kesikköprü Baraj Gölü, Ankara'nın önemli doğal alanlarından biridir. Gölbaşı'nı geçtikten sonra Bala yönüne dönüp, Beynam Ormanları tabelasını takip ederek ulaşılabilir. Bu gölde çeşitli aktiviteler yapmak mümkündür ve göl kıyısında belediyenin tesisleri ve bir büfe bulunmaktadır. Ankara'ya yaklaşık 70 kilometre mesafededir.

Baraj gölü, yaklaşık 30 metre derinliğe sahiptir ve yüzme, sörf, kayak ve dalış gibi su sporlarını yapmak için uygundur. Bu nedenle Ankara'nın çevresindeki doğal güzellikler, şehre farklı bir cazibe katmaktadır.

Ankara Haberleri