Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'nde Canlı Cerrahi Sempozyumu Başladı

Ankara Bilkent Şehir Hastanesi ve Türk Oftalmoloji Derneği'nin işbirliğiyle düzenlenen 8. Canlı Cerrahi Sempozyumu başladı.

Bu sempozyum kapsamında, göz hekimleri tarafından gerçekleştirilecek 70 ameliyat, ulusal ve uluslararası alandan yaklaşık 1400 hekimin canlı yayın izleyeceği bir platformda gerçekleşecek.

Bu yıl 8'incisi düzenlenen Canlı Cerrahi Sempozyumu, Bilkent Şehir Hastanesi'nde başladı. Türkiye'nin göz doktorlarını temsil eden Türk Oftalmoloji Derneği, hastane ile ulusal ve uluslararası katılımla bu sempozyumu düzenliyor. Sempozyumda, gözün çeşitli branşlarında son teknoloji kullanılarak yapılan operasyonlar gerçekleştirilecek. Ameliyatlar, yüksek çözünürlüklü kameralarla donatılmış ameliyathanelerde çekilecek ve yurt içinden ve yurt dışından hekimlere canlı yayınlanacak. Bu sayede, eğitim ve bilgi paylaşımı eş zamanlı olarak gerçekleşecek.

Türk Oftalmoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Huban Atilla, sempozyumun önemine vurgu yaparak, asistan ve uzman eğitimlerine verdikleri önemi belirtti. Atilla, sempozyumun uluslararası standartlarda olduğunu ve hastane yöneticileri ile ekibine teşekkür etti.

Bilkent Şehir Hastanesi Genel Hastane Başhekimi Doç. Dr. Osman İnan ise hastane olarak bu tür organizasyonların önemli olduğunu belirterek, hastanenin hem klinik hem de eğitim açısından önemli bir merkez olduğunu ifade etti.

Göz Hastalıkları Kliniği Eğitim ve İdari Sorumlusu Prof. Dr. Özlem Evren Kemer ise sempozyumun hekimlerin eğitimi için büyük bir fırsat olduğunu belirtti. Sempozyumda retina, oküloplastik cerrahi, katarakt, lazer ve refraktif cerrahi, kornea ve şaşılık gibi 6 alt branşta yaklaşık 70 ameliyat gerçekleştirilecek. Bu ameliyatlar yurt dışından da canlı olarak izlenebilecek.

Sempozyumun geçen yıl büyük ilgi gördüğünü belirten Kemer, Türk göz cerrahisinin dünya standartlarında hizmet verdiğini ve bu tür etkinliklerin bu başarıyı pekiştirdiğini vurguladı. Kemer ayrıca, sağlık turizminin arttığını ve Türkiye'nin bu alandaki başarısının önemli olduğunu dile getirdi.

Göz ameliyatlarının Bilkent Şehir Hastanesi'nde gerçekleştirileceğini belirten Kemer, hastaların son teknoloji ile tedavi edilme fırsatından memnun olduklarını söyledi.

Ankara Haberleri